Moeilijk is het echt niet, en beter kan niet: ‘je eigen ghee maken’

#section_a538c8d65941d24beadbb2a13923e329 {
padding-top: 80px;
padding-bottom: 80px;
}
@media (max-width: 768px) {
#column_1 {
padding: ;
}
}

Nodig

2 pakjes ongezouten biologische roomboterpan met dikke bodemwellicht wat overbodig om te noemen maar zorg voor een harmonieuze omgeving, neem de tijd om ghee te makenpapieren theefilter

Snijd elk pakje boter in ongeveer 6 stukken en smelt de boter in een pan met dikke bodem. Zorg dat de gesmolten boter op een zo laag mogelijke stand kookt, de boter moet klaren.

De boter gaat bubbelen en maakt spetterende geluiden.

Na ongeveer een half uur is het water verdampt en zijn de verbindende eiwitten neergeslagen als licht bruine deeltjes op de bodem. Let op dat de bruine deeltjes niet verbranden, op tijd van fornuis halen.

Giet de ghee door een papieren theefilter (ik scheur deze tot halverwege open en laat hem steunen op een metalen zeef). Laat de ghee afkoelen tot kamertemperatuur, giet hem in een glazen pot en bewaar de ghee bij kamertemperatuur.

@media (max-width: 768px) {
#column_2 {
padding: ;
}
}
https://praktijk-ayurveda4all.nl/wp-content/uploads/2017/10/ghee-250x400.png
@media (max-width: 768px) {
#column_3 {
padding: ;
}
}

De ghee ruikt heerlijk zoet en is als deze goed gemaakt is jaren houdbaar. Bewaar de ghee niet in de koelkast, er worden anders druppels gevormd en de ghee wordt ranzig.

Nu kun je er mee bakken. Ghee kan verhit worden tot 250˚C, je kan er zelfs mee frituren.

Heerlijk en gezond is ook als je een theelepel of eetlepel toevoegt (afhankelijk van je constitutie) aan een warm gerecht als smaakmaker.